Presentation.

Startsida: Rostfria Räcken

Försäljningen av rostfria räcken I Europa är ett gemensamt projekt mellan Stainless Accessories Ltd och Raka Rör KB. Den första tiden sker försäljningen från Raka Rör KB men redan om något år skall ett gemensamt bolag bildas men verksamheten kommer att fortgå från Raka Rörs lokaler. Med detta typ av upplägg står vi starka och vi kan hävda oss väl oberoende av vad som händer på marknaden.

Stainless Accessories Ltd är ett tillverkningsföretag inom rostfritt beläget i Port Elizabeth Syd-Afrika. De är ackrediterad underleverantör av rostfria delar till originalindustrin. Varje år tillverkar de många miljoner katalysatorskal till nya bilar. Detta har fått till följd att de också är en av de största förbrukarna av rostfritt stål i Syd-Afrika. I begynnelsen så ägnade sig företaget åt tillverkning av stylade rostfria slutrör och det var så de kom i kontakt med Raka Rör KB. Däremot har de aldrig tillverkat rostfria avgassystem åt Raka Rör vilket skulle kunna tyckas naturligt.

Ägaren till Stainless Accessories Ltd heter Jose Mao´Cheia och han är mycket intresserad av design. År 2007 började han arbeta med att utveckla ett modulsystem för räcken som skulle uppfylla de högst ställda förväntningarna på design och kvalitet men också på enkel montering och allt till de bästa priserna på marknaden. När produkten var klar för att marknadsföras utanför Syd-Afrika tog han kontakt med sina gamla vänner på Raka Rör och där är vi nu. Tilläggas bör att han också är på väg att starta tillverkning i Brasilien då det där pågår en byggboom och importen dit är omgärdad med mycket restriktioner och avgifter.

Raka Rör KB startades år 1982 och är i dagens läge mycket välkända för sina rostfria avgassystem.Länk: Raka Rör rostfria avgassystem.På Raka Rör gillar vi produkter som håller och ger valuta för pengarna och det känns inte som något stort steg att börja med rostfria räcken då det ligger helt i linje med vår affärsidé. Det skall dock vara rätt material till varje användningsområde. AISI 304(18/8-stål) är utan tvekan bäst till avgassystem då det är segt och mycket rosttrögt och kan förväntas hålla som avgassystem mer än 30 år när avgassystemet är rätt gjort. När det gäller räcken så ställer de helt andra krav. Ett utomhusräcke skall inte bara vara tillverkat i syrafast rostfritt AISI 316 ( Vi använder det bättre AISI 316L) det skall dessutom vara högglanspolerat. Borstad kvalitet eller satin finish (mattpolerat) är enligt vår mening förkastligt i utomhusmiljö och speciellt här på västkusten. Väljer man syrafast rostfritt så är det för att få räcket så underhållsfritt som möjligt och då är det högglanspolerat som gäller. Vanprydande rostfläckar är inget som önskas. Tänk efter? Brukar du inte se segelbåtsrelingar i högglanspolerat rostfritt och det är verkligen ingen slump? För inomhusbruk erbjuder vi dock räcken i AISI 304 i satin finish (mattpolerat).